5 tipuri de desert care merg bine cu o cafea

Îți place să te bucuri de un deliciu dulce cu ceașca ta de cafea? Dacă da, care este tipul tău preferat de desert de mâncat cu cafea? Am pregătit pentru dvs 5 tipuri de desert care merg bine cu o cafea.

Unii oameni adoră să se răsfețe cu o bucată de tort de ciocolată sau o plăcintă, în timp ce alții preferă ceva precum biscotti sau o brioșă.

Oricare ar fi preferința ta, nu există nicio îndoială că mâncatul desertului cu cafea reprezintă o combinație delicioasă și satisfăcătoare.

Un desert delicios poate fi completat perfect de o cafea de calitate superioară, preparată cu unul dintre cele mai bune espressoare disponibile pe piață, care pot adăuga o notă sofisticată oricărei mese.

desert cu cafea

5 tipuri de desert care merg bine cu o cafea

Există o mulțime de tipuri diferite de cafea și fiecare are propriul profil de aromă unic. De aceea, este important să alegeți desertul potrivit pentru a se potrivi cu cafeaua dumneavoastră.

Regula generală este că o cafea mai întunecată și mai corpolentă se potrivește, de obicei, cu deserturi mai grele și mai bogate, cum ar fi tortul de ciocolată și prăjiturile cremoase.

În schimb, cafelele cu corp ușor se potrivesc bine cu deserturi mai ușoare, cum ar fi prăjiturile și meringile.

Desigur, există întotdeauna excepții de la regulă, așa că nu ezitați să experimentați și să găsiți combinația care vă place cel mai mult.

Espresso cu prăjitură de ciocolată

Espresso este o băutură de cafea care se prepară prin forțarea apei fierbinți prin zațul de cafea la presiune ridicată. Este servit de obicei într-o ceașcă mică, sau „shot”. Folosind cel mai bun espressor automat, puteți obține un espresso perfect chiar la dvs acasă.

Cafeaua espresso are un gust puternic, corpolent și este adesea folosit ca bază pentru alte băuturi de cafea. Se potrivește bine cu deserturi bogate în ciocolată, cum ar fi prăjitura cu ciocolată fără făină. Espresso este cunoscut și pentru crema, sau stratul spumos, care se formează deasupra băuturii. Acest strat este alcătuit din uleiuri de cafea și bule de dioxid de carbon care au fost eliberate din apa fierbinte.

Bucurându-vă de un desert delicios însoțit de o cafea de calitate poate fi o experiență de neuitat. Utilizatorii Espressorului Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B susțin că acesta oferă o cafea de calitate superioară, care poate îmbunătăți orice desert, fie că este vorba de o prăjitură de ciocolată sau de o tarta de fructe.

Boabele de cafea proaspăt prăjite pot adăuga un nivel de complexitate la aroma cafelei tale, care se potrivește perfect cu o varietate de deserturi, de la tiramisu până la biscuiți cu ciocolată.

Espresso cu prăjitură de ciocolată

Cafea latte cu tartă de fructe

Latte-urile sunt un tip de cafea care provine din Italia. Cuvântul „latte” derivă din cuvântul italian „latte”, care înseamnă lapte. După cum sugerează și numele, latte’s sunt shot-uri de espresso cu adaos de lapte.

În Italia, latte-urile sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de „cafea cu lapte”. Acestea sunt servite într-un pahar înalt cu un strat de lapte aburit deasupra. Laptele oferă o textură cremoasă și dulceață cafelei.

Latte-urile sunt de obicei asociate cu deserturi mai ușoare, cum ar fi fursecuri mici și tarte cu fructe. Din cauza laptelui adăugat, cafelele latte sunt mai puțin puternice decât espresso și au o aromă mai fină.

Cafea latte cu tartă de fructe

Mochaccino cu tortul de migdale

Tortul de migdale este un tort umed și delicat care este favoritul multora. Este o rețetă incredibil de delicioasă care necesită doar câteva ingrediente obișnuite din cămară și poate fi preparată în doar câteva minute.

Fiind un desert fără ciocolată, se potrivește cel mai bine cu un mochaccino, care este cafeaua cu lapte obișnuită cu un pic de sirop de ciocolată. Prăjitura cu migdale este, de asemenea, grozavă cu migdale prăjite deasupra, ceea ce o face o gustare perfectă pentru a însoți cafeaua sau poate pentru a o servi la o ocazie specială.

Mochaccino cu tortul de migdale

Cafea cu aromă de vanilie/zmeură & rulouri cu scorțișoară și zmeură

Rulourile cu scorțișoară sunt o rețetă clasică care poate fi savurată în orice moment al zilei. Servește-le pentru brunch cu niște glazură de cremă de brânză sau savurează-le ca un desert ușor.

Aceste rulouri dulci sunt moi și pufoase, cu doar o notă de condimente. Puteți alege să adăugați mai multe condimente folosind nucșoară, condimente pentru plăcintă de dovleac sau cuișoare pentru a le face mai aromate.

Combinația de zmeură, scorțișoară și vanilie o face să meargă bine cu diverse cafele, inclusiv cu o cafea cu aromă de vanilie sau cu o cafea instant cu aromă de zmeură.

Cafea cu aromă de vanilie - zmeură & rulouri cu scorțișoară și zmeură

Café au Lait & Crème Brûlée

Ce ar putea fi mai răsfățător decât cafeaua și desertul? Cafeaua cu lapte este preparată cu cafea franceză tradițională și lapte, pentru un gust fin și bogat. Este partenerul perfect pentru crème brûlée, un desert clasic cu cremă de frișcă coaptă cu un vârf de zahăr caramelizat. Zahărul este cristalizat și apoi ars la perfecție, pentru o experiență cu adevărat decadentă. Atunci când asociați aceste două produse preferate ale francezilor, veți avea parte de un deliciu dublu.

Orice desert poate fi îmbunătățit cu o cafea bună. Fie că este vorba de ciocolată, cheesecake, tarta de fructe, clătite sau biscuiți, alegerea unei cafele de calitate va aduce un plus de savoare desertului tău.

O cafea de bună dimineață poate fi îmbunătățită cu un desert delicios. De la croissante fragede la eclere de ciocolată sau biscuiți cu nuci, există multe opțiuni care se potrivesc perfect cu cafeaua ta preferată.

Lasă un comentariu