Cafeaua decafeinizată: Mai bună decât cafeaua obișnuită?

În dezbaterea nesfârșită dacă cafeaua decofeinizată este sau nu este cu adevărat cafea, mulți încă nu știu câtă cofeină se află de fapt într-o ceașcă de cafea decofeinizată.

Având în vedere că majoritatea beau cafea cu cofeină pentru a reduce oboseala și pentru a-i ajuta să rămână vigilenți, este important să știți câtă cofeină se află în fiecare ceașcă, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie pentru dumneavoastră.

Deși gustul cafelei decafeinizate poate fi subiectiv, calitatea acesteia poate fi îmbunătățită considerabil cu cel mai bun espressor, un dispozitiv care poate extrage aromele profunde ale boabelor de cafea fără a exagera în extracție.

Cu un espressor precum De Longhi Magnifica, calitatea cafelei decafeinizate poate fi îmbunătățită, deoarece acest aparat permite ajustarea precisă a gradului de măcinare și a cantității de cafea utilizate, asigurând un gust optim al cafelei, fie că este vorba de cafea normală sau decafeinizată.

Cafeaua decafeinizată conține cofeină

Cafeaua decofeinizată este adesea considerată o alternativă mai sănătoasă la cafeaua obișnuită, dar mulți oameni sunt surprinși să afle că aceasta conține încă cofeină.

În timp ce cantitatea exactă de cofeină din cafeaua decofeinizată depinde de metoda de preparare și de tipul de boabe folosite, studiile au constatat că aceasta conține, de obicei, între 2 și 15 miligrame de cofeină per ceașcă.

Aceasta reprezintă doar o fracțiune din cantitatea de cofeină dintr-o ceașcă de cafea obișnuită.

Cafeaua decofeinizată poate avea totuși suficientă cofeină pentru a produce efecte secundare la unele persoane, cum ar fi nervozitatea, insomnia și creșterea ritmului cardiac.

Dacă sunteți sensibil la cofeină sau dacă încercați să vă reduceți consumul, este important să știți câtă cofeină conține ceașca de cafea decofeinizată.

Cafeaua decafeinizată conține cofeină

Cafeaua decafeinizată are aceleași beneficii dar fără multe efecte secundare

Este cafeaua decofeinizată mai rea decât cafeaua obișnuită? Este o întrebare care a fost mult timp dezbătută în rândul băutorilor de cafea. Unii spun că cafeaua decofeinizată este mai slabă și mai puțin aromată, în timp ce alții susțin că este la fel de bună ca și cafeaua normală.

Așadar, care este verdictul?

Există argumente pro și contra atât pentru cafeaua normală, cât și pentru cea decofeinizată. Cofeina este un stimulent natural, așa că vă poate da un impuls rapid de energie. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea vigilenței mentale și a concentrării.

Dar prea multă cofeină poate provoca efecte secundare, cum ar fi nervozitatea, anxietatea și insomnia. Pentru persoanele care sunt sensibile la cofeină, cafeaua decofeinizată este o alternativă excelentă. Are aceleași beneficii pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar mai puține efecte secundare negative.

Așadar, care este mai bună? Nu există un răspuns simplu. Depinde cu adevărat de nevoile și preferințele dvs. individuale. Dacă sunteți în căutarea unui impuls rapid de energie, cafeaua obișnuită este probabil cea mai bună alegere. Dar dacă sunteți în căutarea unei cafele mai relaxate, cafeaua decofeinizată este probabil cea mai bună alegere.

Cafeaua decafeinizată are aceleași beneficii dar fără efecte secundare

Efecte secundare ale cafelei decafeinizate

Deși adesea trecută cu vederea, cafeaua decofeinizată vine cu câteva efecte secundare.

  • Un astfel de efect este acela că poate provoca complicații cardiace. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua decofeinizată ar putea crește nivelul colesterolului rău (colesterol LDL).
  • cafeaua decofeinizată poate agrava și artrita reumatoidă. Acest lucru se datorează faptului că poate crește nivelul de proteină C-reactivă din sânge, care este cunoscută ca fiind un marker al inflamației.
  • Cafeaua decofeinizată poate provoca aciditate. Acest lucru se datorează faptului că aceasta conține niveluri ridicate de acizi precum acidul clorogenic și acidul chinic. Acești acizi pot irita mucoasa stomacului și pot duce la arsuri la stomac și indigestie.
  • cafeaua decofeinizată poate interfera cu absorbția fierului. Acest lucru se datorează faptului că conține taninuri, care se pot lega de fier și pot împiedica absorbția acestuia de către organism. Prin urmare, persoanele care au deja un nivel scăzut de fier ar trebui să evite consumul de cafea decofeinizată.

Efecte secundare ale cafelei decafeinizate

Tensiune arterială mai scăzută

S-a demonstrat că cafeaua decofeinizată scade tensiunea arterială la adulți, comparativ cu cei care beau cafea obișnuită. Acest lucru se datorează, cel mai probabil, faptului că cafeaua decofeinizată conține mai puțină cofeină decât cafeaua obișnuită.

Cofeina este un stimulent care poate crește tensiunea arterială.

Este logic că un consum mai mic de cofeină ar duce la scăderea tensiunii arteriale. Cafeaua decofeinizată este mai bogată în antioxidanți decât cafeaua obișnuită. Antioxidanții protejează împotriva bolilor de inimă și a altor afecțiuni cronice.

Tensiune arterială mai scăzută

Avantaje si dezavantaje

Cafeaua decofeinizată a devenit o alternativă populară la cafeaua obișnuită în ultimii ani. susținătorii cafelei decofeinizate susțin că aceasta are multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar fără cofeină. Cu toate acestea, există, de asemenea, unele dezavantaje ale cafelei decofeinizate care ar trebui să fie luate în considerare.

Un avantaj al cafelei decofeinizate este faptul că aceasta poate oferi în continuare unele beneficii pentru sănătate. Cafeaua este o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Cafeaua a fost legată de un risc redus de diabet de tip 2 și de boala Alzheimer. Deși cercetările privind aceste beneficii nu sunt concludente, este posibil ca o cafea decofeinizată să ofere în continuare o anumită protecție împotriva acestor afecțiuni.

Cu toate acestea, consumul de cafea decofeinizată are și unele dezavantaje.

Procesul de eliminare a cofeinei din boabele de cafea poate elimina și o parte din antioxidanții benefici.

Cafeaua decofeinizată conține adesea niveluri mai ridicate de acrilamidă, un compus potențial dăunător care este produs în timpul procesului de prăjire. Așadar, în timp ce cafeaua decofeinizată poate fi o opțiune bună pentru cei care doresc să evite cofeina, este important să fiți conștienți de potențialele sale dezavantaje.

Cafeaua decafeinizată este bună pentru rinichi

Pentru cei mai mulți dintre noi, cafeaua este o parte esențială a rutinei noastre de dimineață. Dar dacă aveți boală de rinichi, poate vă întrebați dacă cafeaua este interzisă. Vestea bună este că, în majoritatea cazurilor, cafeaua este de fapt ok pentru persoanele cu boli de rinichi. De fapt, consumul moderat de cafea (1-2 cești pe zi) a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta o boală cronică de rinichi.

Cafeaua decofeinizată poate fi cea mai bună alegere pentru persoanele cu afecțiuni renale, deoarece conține niveluri mai scăzute de cofeină și alți compuși potențial dăunători.

Iar dacă aveți pietre la rinichi, ar trebui să evitați sau să limitați cafeaua din cauza conținutului de oxalați.

Chiar dacă vă place cafeaua normală sau decofeinizată, nu este nevoie să renunțați complet la ea dacă aveți o boală de rinichi. Doar asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră despre cât de multă cafea este sigur să beți.

Cafeaua decafeinizată este bună pentru rinichi

Cafeaua decafeinizată vă poate deshidrata?

Taninurile sunt compuși vegetali, pe bază de plante, care se găsesc în ceai și cafea. Atunci când taninurile se leagă de salivă, opresc temporar producția de salivă. Acest lucru poate cauza senzația de uscăciune a gurii.

Stați fără grijă, întrucât taninurile nu vor provoca deshidratare. Deshidratarea apare atunci când corpul dumneavoastră nu are suficiente lichide. Consumul de cafea decofeinizată nu va face ca organismul dumneavoastră să piardă lichide. De fapt, cafeaua decofeinizată vă poate ajuta să rămâneți hidratat.

Cofeina este un diuretic, ceea ce înseamnă că ajută organismul dumneavoastră să scape de excesul de lichide. Atunci când beți cafea decofeinizată, profitați de beneficiile hidratante ale apei fără efectele diuretice ale cofeinei.

Puteți face o cafea decafeinizată cu un espressor automat?

Cel mai bun espressor automat vă permite să faceți o cafea decofeinizată, simplu și rapid.

Răspunsul se află în boabele în sine, mai degrabă decât în orice mod special de preparare a acestora. Este adevărat că boabele de cafea destinate băuturilor espresso sunt de obicei prăjite mai mult timp, dar asta nu înseamnă că nu puteți face o ceașcă de espresso decofeinizată perfect delicioasă.

Adevărul este că mulți oameni preferă gustul espresso-ului decofeinizat în locul celui obișnuit.

Concluzie

Deci, cafeaua decofeinizată este de fapt mai bună pentru tine?

Răspunsul este un pic complicat.

Studiile au arătat că există unele beneficii pentru sănătate în cazul consumului de cafea decofeinizată – aceasta poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol și vă poate proteja inima de boli.

Alte studii sugerează că și cofeina din cafeaua obișnuită poate oferi unele beneficii pentru sănătate.

Dacă beți sau nu cafea decofeinizată depinde de dumneavoastră – dacă vă place gustul și considerați că vă face să vă simțiți bine, atunci beți!

Lasă un comentariu